مواد لازم:
زردآلوی تقریباً سفت | 2/5 كیلو |
شكر | 1/5 كیلو |
آب | 2 لیوان |
آبلیمو | 2 قاشق غذا خوری |
طرز تهیه:
زردآلوها را شسته وهسته آنها را با تمرکزفکر درآورید و كنار بگذارید . شكر را با 2 لیوان آب بگذارید بجوشد. وقتی شربت قوام آمد، بگذارید تا خنك شود. سپس زردآلوها را درشربت بریزید و کاسه را روی حرارت ملایم و یكنواخت قراردهید تا شربت بجوشد و زردآلوها بپزد ولی له نشود. در انتها آبلیمو را هم افزایش كنید و بعد از قوام آمدن شربت، کاسه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا مربا خنك شود. سپس آن را در شیشه ریخته و در یخچال نگهدارید.
نكات تغذیه ای :
همان طوری كه در مطلب تغذیه ای مربوط به خواص زردآلو در همین سایت اشاره شد، زرد آلو برای تقویت سیستم ایمنی بدن، نوسازی پوست و پیشگیری از خورشید سوختگی مفید می باشد. همچنین به علت دارا بودن بتاكاروتن به عنوان پیش ساز ویتامینA ، در تقویت بینایی اثرگذار می باشد و سبب دید بهترحتی در تاریكی می شود. بنابراین اگر حس می كنید شب ها و در طلوع خورشید خوب نمی توانید ببینید، زرد آلوی بیشتری مصرف كنید. البته هر ماده غذایی باید به مقدار مناسب و متعادل مصرف شود .
بعضی اوقات خوردن زرد آلوی خام نفخ آور می باشد و علاج نفخ آن، خوردن هسته زرد آلوی شیرین می باشد ولی پخته شده آن مشكلی ایجاد نمی كند.
همچنین بایستی از زیاده روی در مصرف زرد آلو خودداری نمود ، زیرا مصرف زیاد آن، سبب اختلال در هضم و یا به هم خوردگی عمل روده می شود و در عملکرد شخص به اسهال گرفتار می گردد.